Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 10. listopadu 2000, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 331/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Celé znění předpisu ve formátu PDF ke stažení ZDE
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 10. listopadu 2000,
kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 331/1997 Sb.,
kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb.,
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/ /2000 Sb., (dále jen ,,zákon") pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici:
Čl. I
Vyhláška č. 331/1997 Sb. se mění takto:
1. § 9 zní:
,,§ 9
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- dehydratovaným výrobkem potravina vzniklá smísením složek se sníženým obsahem vlhkosti, pastovité nebo sypké konzistence, která se před konzumací obnoví zejména tekutinou,
- b)
- ochucovadlem výrobek určený k dochucení nebo zvýraznění chuti, zejména směs hydrolyzátů bílkovin nebo směs výtažků z koření a dalších extraktů nebo past a látek zvýrazňujících chuť, určený k dochucení nebo zvýraznění chuti,
- c)
- studenou omáčkou nebo dresinkem tekutý nebo emulzní výrobek používaný jako chuťová příloha k pokrmům a salátům, vyrobený zejména z jedlých olejů, zahušťovadel, stabilizátorů, emulgátorů, zeleniny, ovoce, koření a mléčných výrobků.".
2. V § 11 se dosavadní text označuje jako odstavec 1 a doplňuje se odstavec 2, který zní:
,,(2) U studené omáčky a dresinku se na obalu dále ještě označí
- a)
- název druhu a skupiny,
- b)
- u emulgovaných údaj ,,emulgováno s obsahem tuku v %",
- c)
- podmínky skladování.".
3. V § 13 se odstavec 2 zrušuje a zároveň se ruší označení odstavce 1.
4. V § 16 se na konci odstavce 1 tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno c), které zní:
- ,,c)
- podmínky skladování s uvedením číselných hodnot.".
5. V § 16 odstavec 2 zní:
,,(2) Přípustné záporné hmotnostní odchylky jsou uvedeny v příloze č. 9 tabulce 3.".
6. V § 17 se na konci doplňují tato slova: ,, , tabulkách 1 a 2".
7. § 18 včetně nadpisu se zrušuje.
8. V příloze č. 1 tabulka 2 zní:
,,Tabulka 2
hmotnost v g nebo objem v mlhmotnostní nebo objemové odchylky v %do 108nad 10 do 505nad 50 do 2004nad 200 do 1 0002nad 1 000 1 ".